27 septembrie 2016

Pruncul lui Dumnezeu



1.  A vindeca nu este a crea, ci a repara. Spiritul Sfânt stârneşte vindecare privind, dincolo de ea, la ce erau copiii lui Dumnezeu înainte de-a fi avut nevoie de vindecare şi la ce vor fi când vor fi vindecaţi. Această modificare a succesiunii temporale trebuie să îţi fie destul de familiară, căci este foarte similară saltului iniţiat de miracol în percepţia timpului. Spiritul Sfânt e motivaţia de-a fi dispus la miracole; decizia de-a vindeca separarea renunţând la ea. Voia ta mai e în tine căci Dumnezeu ţi-a pus-o în minte şi, deşi o poţi ţine adormită, nu o poţi distruge. Dumnezeu Însuşi îţi ţine voia vie transmiţând-o de la Mintea Lui la a ta cât există timpul. Miracolul însuşi e o reflecţie a acestei îngemănări de Voinţă între Tată şi Fiu.

2.  Spiritul Sfânt e spiritul bucuriei. El e Chemarea de-a veni înapoi cu care a binecuvântat Dumnezeu minţile Fiilor Lui separaţi. Asta e vocaţia minţii. Până la separare, mintea nu a avut nicio chemare pentru că, înainte de asta, avea numai fiinţă şi nu ar fi înţeles Chemarea la gândire corectă. Spiritul Sfânt e Răspunsul lui Dumnezeu la separare; mijlocul de-a vindeca al Ispăşirii până revine la creare mintea întreagă.

3.  Principiul Ispăşirii şi separarea au început în acelaşi timp. Când a fost făcut eul, Dumnezeu a pus în minte Chemarea la bucurie. Chemarea aceasta e atât de puternică, încât eul se dizolvă întotdeauna la auzul Ei. Iată de ce trebuie să alegi să îţi auzi una dintre cele două voci lăuntrice. Pe una ai făcut-o tu şi aceea nu e a lui Dumnezeu. Dar pe cealaltă ţi-a dat-o Dumnezeu, Care te roagă doar să o asculţi. Spiritul Sfânt este în tine într-un sens foarte literal. A Lui e Vocea ce te cheamă înapoi unde ai fost şi unde vei mai fi. E posibil chiar şi în lumea aceasta să nu auzi decât această Voce. Cere efort şi mare dorinţă să înveţi. E ultima lecţie pe care am învăţat-o eu, iar Fiii lui Dumnezeu sunt la fel de egali ca studenţi cum sunt ca Fii.

4.  Tu eşti Împărăţia Cerului, dar ai lăsat să îţi pătrundă în minte credinţa în întuneric, aşa că ai nevoie de o lumină nouă. Spiritul Sfânt e strălucirea pe care trebuie să o laşi să alunge ideea de întuneric. A Lui e slava în faţa căreia disociaţia se năruie şi Împărăţia Cerului răzbate în ce e al ei. Înainte de separare, nu ai avut nevoie de călăuzire. Ai cunoscut după cum vei mai cunoaşte, dar după cum nu cunoşti acum.

5.  Dumnezeu nu călăuzeşte, pentru că nu poate împărtăşi decât cunoaştere perfectă. A călăuzi înseamnă a evalua, căci presupune că există, deopotrivă, o cale corectă şi o cale greşită, una de ales şi alta de evitat. Alegând una, renunţi la cealaltă. Optând pentru Spiritul Sfânt, optezi pentru Dumnezeu. Dumnezeu nu e în tine în sens propriu, ci tu faci parte din El. Când ai ales să Îl părăseşti, ţi-a dat o Voce care să vorbească pentru El, căci nu Şi-a mai putut împărtăşi nestingherit cunoaşterea cu tine. Comunicarea directă a fost întreruptă pentru că făcuseşi o altă voce.

6.  Spiritul Sfânt te cheamă atât să îţi aminteşti, cât şi să uiţi. Ai ales să fii într-o stare de opoziţie în care opuşii sunt posibili. Prin urmare, te aşteaptă nişte opţiuni. În starea de sfinţenie, voia e liberă, aşa că puterea ei creatoare e nelimitată şi alegerea nu are înţeles. Libertatea de-a alege e aceeaşi putere ca libertatea de-a crea, dar aplicarea ei e diferită. Alegerea depinde de o minte scindată. Spiritul Sfânt e una dintre opţiuni. Dumnezeu nu Şi-a lăsat copiii fără mângâiere, chiar dacă au ales să Îl părăsească. Vocea ce şi-au pus-o ei în minte nu a fost Vocea pentru Voia Lui, pentru care vorbeşte Spiritul Sfânt.

7.  Vocea Spiritului Sfânt nu comandă, căci nu e capabilă de aroganţă. Nu impune, căci nu caută să domine. Nu înfrânge, căci nu atacă. Ea doar aminteşte. E irezistibilă doar datorită lucrului de care îţi aminteşte. Ea îţi aduce aminte de cealaltă cale, rămânând domoală chiar şi în toiul tărăboiului pe care poţi să îl faci. Vocea pentru Dumnezeu e mereu domoală, căci vorbeşte despre pace. Pacea e mai puternică decât războiul pentru că vindecă. Războiul e diviziune, nu sporire. Nimeni nu câştigă de pe urma vrajbei. Ce îi va folosi omului de câştigă lumea întreagă, dar îşi pierde sufletul? Dacă asculţi vocea greşită, chiar că ţi-ai pierdut din vedere sufletul. Nu îl poţi pierde, dar poţi să nu îl cunoşti. De aceea, ţi-e „pierdut" până nu alegi corect.

8.  Spiritul Sfânt e Călăuza care te îndrumă cum să alegi. El e în partea minţii tale ce vorbeşte întotdeauna în favoarea alegerii corecte, căci vorbeşte pentru Dumnezeu. El e singura comunicare ce ţi-a mai rămas cu Dumnezeu, pe care o poţi întrerupe, dar nu o poţi distruge. Spiritul Sfânt e modul în care Voia lui Dumnezeu se face pe pământ precum în Cer. Atât Cerul, cât şi pământul sunt în tine, căci chemarea ambelor este în mintea ta. Vocea pentru Dumnezeu vine de la propriile tale altare închinate Lui. Aceste altare nu sunt lucruri, ci devoţiuni. Dar ai alte devoţiuni acum. Devoţiunea ta împărţită ţi-a dat cele două voci şi trebuie să alegi la care altar vrei să slujeşti. Chemarea la care răspunzi acum este o evaluare pentru că este o decizie. Decizia e foarte simplă. Se face alegând care chemare are mai multă valoare pentru tine.

9.  Mintea mea va fi mereu ca a ta, căci am fost creaţi egali. Numai decizia mea mi-a dat toată puterea în Cer şi pe pământ. Singurul dar pe care ţi-l fac e să te ajut să iei şi tu aceeaşi decizie. Decizia e aceea de-a alege să o împărtăşeşti, căci decizia însăşi e aceea de-a împărtăşi. Decizia se ia dând, fiind astfel unica opţiune aidoma adevăratei creaţii. Eu sunt modelul tău de decizie. Decizând să Îl aleg pe Dumnezeu, ţi-am arătat că decizia aceasta poate fi luată şi că o poţi lua.

10.  Te-am asigurat că Mintea care a decis pentru mine este şi în tine, şi că o poţi lăsa să te schimbe aşa cum m-a schimbat pe mine. Mintea aceasta e fără echivoc, căci aude o singură Voce şi răspunde într-un singur fel. Tu eşti lumina lumii cu mine. Odihna nu vine din somn, ci din trezire. Spiritul Sfânt e Chemarea să te trezeşti şi să fii bucuros. Lumea e foarte obosită, căci e ideea de istovire. Avem sarcina voioasă de-a o trezi la Chemarea pentru Dumnezeu. Toţi vor răspunde la Chemarea Spiritului Sfânt, căci altfel Fiimea nu poate fi una. Ce vocaţie mai bună ar putea să existe pentru o parte a Împărăţiei decât cea de-a o reda desăvârşitei întregiri ce o poate face întreagă? Auzi doar asta prin Spiritul Sfânt din tine şi învaţă-ţi fraţii să asculte cum te învăţ şi eu.

11.  Când eşti tentat de vocea greşită, fă apel la mine să îţi amintesc cum să vindeci împărtăşind decizia mea şi întărind-o. Împărtăşind acest obiectiv, îi sporim puterea de-a atrage întreaga Fiime şi de-a o readuce la unitatea în care a fost creată. Ţine minte că „jug" înseamnă „a uni", iar „povara cea uşoară" e „lumina". Să reformulăm „Jugul Meu e bun şi povara Mea este uşoară" în felul următor: „Să ne unim, căci vă aduc lumina".

12.  V-am poruncit să vă purtaţi cum m-am purtat eu, dar pentru asta trebuie să reacţionăm la aceeaşi Minte. Această Minte e Spiritul Sfânt, a Cărui Voie e pentru Dumnezeu întotdeauna. El te învaţă cum să mă ţii ca model de gândire şi cum să te porţi ca mine, prin urmare. Puterea motivaţiei noastre îngemănate e greu de crezut, dar nu şi de realizat. Ce putem realiza împreună nu are limite, căci Chemarea pentru Dumnezeu este Chemarea la nelimitat. Pruncul lui Dumnezeu, mesajul meu e pentru tine, să îl auzi şi să îl dai ca răspuns Spiritului Sfânt din tine.

Vocea pentru Dumnezeu - Curs de miracole

Cristosul din tine nu sălăşluieşte într-un trup. Şi totuşi, El e în tine. De aici trebuie să rezulte că nu eşti într-un trup. Ce e în tine nu poate să fie în afară. Şi e clar că nu poţi fi separat de ceea ce e tocmai nucleul vieţii tale. Ce îţi dă viaţă nu poate sălăşlui în moarte. Nici tu nu poţi. Cristos e încadrat într-o ramă de Sfinţenie al cărei singur scop e să Îl facă manifest celor ce nu Îl cunosc, ca să îi cheme să vină la El şi să Îl vadă unde au crezut că sunt trupurile lor. Trupurile lor vor dispărea atunci, ca Sfinţenia Lui să poată fi înrămată în ei.