29 iulie 2016

CRINUL SI LEGEA UNIVERSULUI – IV –


Exact cum crinul fără teamă, fără griji, neîmpovărat atrage puterea de a creşte şi se înveşmântă cu frumuseţe din elementele din jur, tot aşa face şi mintea umană fără teamă, fără griji, neîmpovărată atrăgându-şi de mii de ori din ceea ce îi e necesar pentru a-şi îndeplini planurile şi a-şi împlini fericirea.

Pierzi acea putere în momentul în care începi să te îngrijorezi. Însemnând puterea de a face orice fel de afacere, de la puterea de a vorbi cu cineva până la a mătura strada. Orice om de afaceri ştie că e în cea mai favorabilă situaţie când mintea lui se poate fixa asupra unui plan, şi uita orice altceva.

Orice artist ştie că realizează cea mai bună lucrare când mintea lui e complet fixată, concentrată şi absorbită de activitatea clipei. Fiindcă atunci e capabilă să îşi folosească toată puterea, şi mai mult, îşi atrage tot mai multă putere, şi ce e mereu atât de fascinante că o dobândeşte pentru totdeauna.

Te aud spunând: “Nu pot să mă opresc din îngrijorare. Timpurile sunt grele, lefurile mici, viaţa scumpă; familia e mare, trebuie găzduită, e nevoie de pat şi haine, şi asta e în mintea mea zi şi noapte.

Vorbeşti despre lipsa îngrijorării în asemenea circumstanţe. E lipsit de sens.”

Vezi, prietene, am încercat să îţi prezint toate obiecţiile tale. Şi să spui că nu poţi să îţi opreşti îngrijorarea e tot un nonsens, cel puţin în prezent.

Dar în ceea ce priveşte rezultatele nu sunt diferenţe – pierderea puterii prin îngrijorare, de fapt deteriorare sănătăţii, slăbirea minţii prin îngrijorare, îmbătrânirea corpului, şi pierderea sau ruperea de tine însuţi de puterea minţii de a atrage putere, care, dacă are permisiunea de a opera liber precum crinul, îţi va da totul ca să te bucuri de zi, deşi ai, sau crezi că ai, de mii de ori mai mult.

Un om poate mânca şi se poate bucura doar de un prânz pe zi, deşi are bani destul ca să plătească o mie. Dacă eşti în mulţime ţâşnind în panică poţi fi luat de restul şi poţi fi zdrobit.

Viaţa e acum trăită de mii e o mulţime de loviţi de panică de teama venirii a ceea ce doresc, sau teama de ceva sau de altceva. Orice teamă de orice fel poate produce pierderea puterii.

Nu vreau să spun că oamenii trebuie să înceteze să se îngrijoreze. Nu există cuvinte precum “trebuie” în dicţionarul meu.

Oamenii nu se pot opri din îngrijorare. Acest obicei e născut odată cu noi.

Strămoşii noştri vreme de generaţii s-au îngrijorat înaintea noastră. Dar ceea ce face diferenţa ca rezultate distructive e “să îţi iei gândul de la ziua de mâine”.

Legea implicată continuă să acţioneze. E fără milă în acţiunea ei. E la fel de sigur că trece peste tine şi te zdrobeşte dacă mergi în acest fel, precum locomotiva dacă te aşezi pe şine în faţa ei.

Calea cea mai bună e să profiţi de lege, şi să mergi pe drumul ei cel drept.

Cum? Gândindu-te la lucruri pline de speranţă în loc de cele fără speranţă.

Să te gândeşti la succes în loc de cădere. De ce, obiceiul gândirii disperate, la lucruri dezagreabile e confirmat aici în New England, atunci când remarci “E o zi frumoasă.”

Jumătate din aceşti lupi de mare croncănitori, scormonitori vor mormăi: “Da, dar e una din ale tale – vorbe în vânt”.

La fel de sigur cum universul e guvernat de legea fixă şi imuabilă, la fel de sigur această lege că de această lege afli citind “Dacă te gândeşti la lucruri strălucitoare, atragi spre tine lucruri strălucitoare. Dacă te gândeşti la lucruri întunecate, îţi tai firele invizibile care te leagă de lucrurile strălucitoare şi faci instantaneu legătura cu „circuitul pământean‟ atrăgând lucruri întunecate.”

Poate că spui că e simplist sau copilăresc. Acum, ce e simplist în acest univers?

Germinarea seminţei e numită o chestiune simplă. Dar nimeni nu ştie cauza reală a germinării ei. E doar ştiut, că dacă e pusă în pământ, când are o anumită cantitate de căldură solară şi ceva umezeală, va încolţi.

Creşterea şi descreşterea ibricului de ceai de pe foc i-a dat lui Watts prima lui idee despre imensa forţă a scânteii. Asta e, el a căpătat acolo primul indiciu despre puterea scânteii, sau mai degrabă de dincolo de ea.

 Asta e căldura. Dar mai e o putere dincolo de căldură. Ce e aceea? Nu se ştie. Simplu, într-adevăr! Ce e în lume aşa de simplu?

Sfârşit

Prentice Mulford





Cristosul din tine nu sălăşluieşte într-un trup. Şi totuşi, El e în tine. De aici trebuie să rezulte că nu eşti într-un trup. Ce e în tine nu poate să fie în afară. Şi e clar că nu poţi fi separat de ceea ce e tocmai nucleul vieţii tale. Ce îţi dă viaţă nu poate sălăşlui în moarte. Nici tu nu poţi. Cristos e încadrat într-o ramă de Sfinţenie al cărei singur scop e să Îl facă manifest celor ce nu Îl cunosc, ca să îi cheme să vină la El şi să Îl vadă unde au crezut că sunt trupurile lor. Trupurile lor vor dispărea atunci, ca Sfinţenia Lui să poată fi înrămată în ei.