6 iulie 2016

CRINUL ŞI LEGEA UNIVERSULUI – II –


Crinul are inteligenţă suficientă să răsară după ce e plantat şi îndemnat de soare să facă aşa, cum un om are aceeaşi inteligenţă (sau ar trebui să aibă) să iasă la soare într-o zi frumoasă şi să absoarbă viaţa şi puterea date de soare.

Cei ce nu ies la soare, rămânând cinci şesimi din timp înăuntru, sunt, ca urmare, slabi şi palizi precum cartofii încolţiţi în beci. 

Crinul are un simţ suficient pentru a creşte către soare. Dacă îl duci în cameră, va creşte spre partea camerei prin care intră lumina. Pur şi simplu fiindcă vrea lumină: ştie că are nevoie de ea şi se îndreaptă spre ceea ce doreşte, sau mai degrabă simte că lumina e bună pentru el.

Căutăm hrană din exact acelaşi motiv, doar că numim acţiunea noastră rezultat al inteligenţei. Numim acţiunea plantei instinct.

Un om se apropie de foc pentru a se încălzi, fiindcă simte că focul ar fi bun pentru el. E plăcut să îl simţi într-o zi rece.

O pisică se întinde la soare din acelaşi motiv. Dar omul îşi numeşte simţul “inteligenţă” iar simţul pisicii sau al plantei “instinct”. Care e diferenţa?

Crinul, cu viaţa şi inteligenţa lui limitată, e înaintea noastră, fiindcă nu se îngrijorează sau nu se preocupă de ziua de mâine. Nu se speteşte muncind. Ia din apă, aer, lumina solară şi ce elemente sunt în acestea doar ceea ce îi e necesar pentru clipă, oră sau zi, doar atât şi nimic mai mult.

Nu se apucă să îşi facă depozite de apă sau aer sau raze de soare pentru mâine, de teamă că va rămâne fără aceste provizii, cum trudim noi şi ţesem pentru câţiva dolari în plus împotriva sărăciei de care ne temem.

Dacă ar face aşa, şi-ar consuma toată forţa în a îngrămădi aceste provizii suplimentare şi nu ar ajunge niciodată crinii perfecţi care să îl întreacă pe Solomon în toată gloria lui.

-       va urma –

Prentice Mulford


Cristosul din tine nu sălăşluieşte într-un trup. Şi totuşi, El e în tine. De aici trebuie să rezulte că nu eşti într-un trup. Ce e în tine nu poate să fie în afară. Şi e clar că nu poţi fi separat de ceea ce e tocmai nucleul vieţii tale. Ce îţi dă viaţă nu poate sălăşlui în moarte. Nici tu nu poţi. Cristos e încadrat într-o ramă de Sfinţenie al cărei singur scop e să Îl facă manifest celor ce nu Îl cunosc, ca să îi cheme să vină la El şi să Îl vadă unde au crezut că sunt trupurile lor. Trupurile lor vor dispărea atunci, ca Sfinţenia Lui să poată fi înrămată în ei.