9 iulie 2016

CRINUL ŞI LEGEA UNIVERSULUI – III –


Veşmintele unui crin, ale trandafirului sau ale altei flori sunt în frumuseţe, fineţe a texturii şi delicateţe peste orice ar putea produce arta umană. În timpul vieţii sunt o frumuseţe vie.

Dantelele şi mătăsurile noastre cele mai fine au, prin comparaţie, o frumuseţe moartă. Ele încep să decadă şi să pălească de cum sunt terminate.

Până la maxima lui înflorire, frumuseţea crinului e în continuă creştere. O haină care ar străluci mâine mai viu şi mai viu decât azi, şi ar arăta variaţii similare de textură, ar fi cu nerăbdare căutată fiindcă, oamenii extravaganţi, care iau deciziile şi pun banii în circulaţie, sunt gata să plătească pentru cele mai bune lucruri, şi le-ar cumpăra, chiar dacă ar ţine numai două săptămâni.

Dacă crinul, cu inteligenţa lui limitată, s-ar teme şi ar fi speriat că soarele nu va răsări mâine sau că nu va mai fi apă, sau bani în casă, sau cartofi în pivniţă, cu siguranţă că ar ajunge o floare decăzută şi ofilită. Şi-ar cheltui forţa îngrijorându-se că trebuie să adune şi să asimileze elementele necesare pentru a deveni un crin.

Dacă orice minte sau inteligenţa de orice grad se îngrijorează aşa şi se împovărează dincolo de ceea ce îi e necesar azi, îşi suprimă puterea de a atrage ceea ce îi e cu adevărat necesar pentru creşterea, sănătatea, puterea şi prosperitatea de azi.

Vreau să spun aici exact ceea ce spun, şi asta nu în sens metaforic, alegoric sau figurativ. Vreau să spun că, aşa cum inteligenţa limitată a crinului, sau forţa minţii, dacă preferi, fără să fie împovărată sau chinuită de grija zilei de mâine, îşi atrage elementele de care are nevoie azi, exact aşa şi minţile umane neîmpovărate de belele sau nelinişti îşi atrag tot ceea ce le e necesar pentru ceasul acesta.

Nevoile clipei sunt singurele nevoi reale. Ai nevoie de micul tău dejun în dimineaţa aceasta, nu de micul dejun de mâine. Deşi nouă din zece dintre noi sunt direct sau indirect îngrijoraţi în vreun fel în privinţa micului dejun de mâine, şi aşa ne diminuăm mai mult sau mai puţin puterea necesară bucuriei, digestiei şi asimilării micului dejun.

-       va urma –


Prentice Mulford

Cristosul din tine nu sălăşluieşte într-un trup. Şi totuşi, El e în tine. De aici trebuie să rezulte că nu eşti într-un trup. Ce e în tine nu poate să fie în afară. Şi e clar că nu poţi fi separat de ceea ce e tocmai nucleul vieţii tale. Ce îţi dă viaţă nu poate sălăşlui în moarte. Nici tu nu poţi. Cristos e încadrat într-o ramă de Sfinţenie al cărei singur scop e să Îl facă manifest celor ce nu Îl cunosc, ca să îi cheme să vină la El şi să Îl vadă unde au crezut că sunt trupurile lor. Trupurile lor vor dispărea atunci, ca Sfinţenia Lui să poată fi înrămată în ei.